L’ecosistema empresarial se suma a l’Aliança per la Missió Climàtica València 2030
- Amb les empreses que s’han adherit hui ja són 173 empreses que s’han sumat com a entitats ambaixadores de Missions València 2030 en el marc de l’Aliança per la Missió Climàtica
- Abans del 5 d’abril València presentarà el seu Acord Climàtic davant la Comissió Europea amb la intenció d’obtindre l’etiqueta de ciutat missió, que permeta accedir a beneficis i ajudes europees, i atraga inversió
El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València ha acollit aquest matí l’esdeveniment “Avanços en l’Aliança de la Missió Climàtica València 2030”, en el qual s’ha actualitzat l’estat de la missió i en el qual fins a 18 entitats s’han sumat com a entitats ambaixadores de la Missió, mostrant així el seu suport i compromís.
Premsa Ibèrica amb els seus mitjans Levante-EMV, Superdeporte y Levante TV, Iberdrola ID Redes Eléctricas Inteligentes SA, el Club de Empresas Responsables y Sostenibles de la Comunidad Valenciana, Bioparc, la Fundación de Estudios Bursátiles y Financieros, NiuFly, Technology, Pinturas Montó, Hidraqua Dinapsis, el Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, Vivarium Coliving, Alias Group Innovation & Sustainability, La Promotora, Fundación Valencia Activa, Climate Trade i Holcim han sigut les entitats que s’han adherit com a entitats ambaixadores de la Missió Climàtica. Amb aquestes, ja són 173 empreses, col·legis empresarials, associacions i col·lectius que representen a més de 5500 empreses i prop de 13.000 professionals, incrementant així la capacitat de fer arribar el missatge de sostenibilitat de la Missió Climàtica.
València, com una de les 112 ciutats europees seleccionades per a la missió europea de “Ciutats Intel·ligents i Climàticament neutres abans de 2030”, està treballant en l’Acord Climàtic mitjançant un procés col·laboratiu entre l’administració i la societat civil, que servirà com a pla estratègic per al desplegament de solucions innovadores i digitals per a aconseguir la neutralitat climàtica.
Durant l’esdeveniment s’ha anunciat que abans del 5 d’abril València presentarà el seu Acord Climàtic davant la Comissió Europea amb la intenció d’obtindre l’etiqueta de ciutat missió, que permeta accedir a beneficis i ajudes europees, i atraga inversió.
Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, ha destacat que “el treball del sector privat, el de l’empresa privada, és crucial, i establir aquestes línies estratègiques de col·laboració entre elles i la ciutat és fonamental per a l’èxit de la missió. Sense vosaltres no tindrem èxit en la Missió Climàtica”.
Així mateix també ha agraït que aquestes empreses que s’han adherit “han començat a teixir una Aliança per la Missió a la qual pròximament se sumarà la ciutadania compromesa, les entitats, associacions i col·legis professionals… i figures influents que ens ajudaran a portar el missatge de la Missió a tots els racons de la ciutat. Aquesta aliança és fonamental per a fer realitat el nostre objectiu de ser climàticament neutres en 2030.”
Importància de ser una ciutat climàticament neutra
Les ciutats europees ocupen el 4% de la superfície de la UE, però en elles viu el 75% de la ciutadania de la UE. A tot el món, les ciutats representen més del 65% del consum d’energia, més del 70% de les emissions de CO₂. I per a 2050, aglutinaran al voltant del 80% de la població mundial.
El propòsit de la Missió Climàtica és aconseguir que València siga una ciutat climàticament neutra en 2030, i fer-ho per (i per a) la ciutadania. La Missió Climàtica València 2030 és la contribució de València perquè la UE reduïsca les emissions climàtiques en un 55% d’ací a 2030 i es convertisca en neutral des del punt de vista climàtic en 2050. Els beneficis associats a la descarbonització de València són obvis i formen part de les nostres aspiracions: més salut per a les persones, menys embossos i sorolls, menys contaminació, més espais naturals disponibles, millors hàbits, més innovació, etc. Aspirem a fer de València una ciutat més saludable, més sostenible, més compartida, més pròspera i, en definitiva, més habitable i desitjable per a les persones.