MUNICIPIS 6

Las Naves acull la Jornada “Màrqueting de ciutat i innovació com a palanques per a la transformació”

/El Programa Municipis Innovadors, organitzat per la Direcció General d’Innovació de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves, ha celebrat una jornada sobre màrqueting de ciutat i innovació. 

/ L’esdeveniment ha contat amb l’islandés Hjörtur Smárason, estratega, expert en place branding i Former CEO of Visit Greenland, qui ha participat de forma presencial en Las Naves amb una xarrada sobre branding de lloc. 

L’acte impulsat per Las Naves i la Conselleria d’Innovació ha comptat amb l’obertura institucional del regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana que ha indicat: “València és una de les ciutats més capdavanteres en innovació i la nostra labor amb el Programa Municipis Innovadors és divulgar el treball realitzat a la ciutat i acompanyar als 12 municipis que formen el programa al fet que puguen desenvolupar en cada ciutat estratègies més innovadores”. 

En la Jornada ha participat l’expert en “place branding” y former CEO of Visit Greenland, Hjörtur Smárason amb la ponència “Always Aim for the Moon! Mission driven branding of a place”. “És una experiència molt interessant estar a València i explorar la ciutat i conéixer el potencial que té com a finalista per a ser Capital Verd Europea 2024” ha indicat l’estrateg de marca que ha treballat per a ciutats, regions i països d’Àfrica, Àsia i Europa i ha assessorat empreses i governs en les seues comunicacions després de catàstrofes climàtiques, crisis econòmiques i agitació política. 

Durant la jornada Marc Ros, CEO de l’agència AFTER amb una àmplia experiència en el món de la comunicació i Iker Múgica director creatiu executiu han participat en el col·loqui: “Marques territori: sense els recursos d’un país, què **** faig?. En la ponència, l’agència AFTER ha explicat com han sigut els encarregats de construir la marca València Ciutat del Running, de batejar i crear la marca de la televisió autonòmica À Punt i de posar en marxa la plataforma #QuieroCorredor des de la qual els empresaris i empresàries valencianes reivindiquen aquesta infraestructura, entre molts altres projectes.

D’altra banda, Fermín Cerezo, Cap de Servei d’Innovació de l’Ajuntament de València i Marta Chillarón, directora de Las Naves han reflexionat sobre la innovació com a actiu de valor diferencial d’una ciutat des de l’experiència pròpia i han explicat casos pràctics d’innovació que milloren la vida dels habitants de cada municipi. Durant la ponència han reflexionat sobre els desafiaments d’innovació als quals s’han enfrontat des de l’Ajuntament de València i Las Naves i com estan transferint el coneixement a les ciutats que formen part del Programa Municipis Innovadors. 

A les jornades han assistit les ciutats participants en el Programa Municipis Innovadors que estan definint les estratègies i les missions innovadores de cadascun dels municipis amb els diferents representants de la quíntuple hèlice: societat civil, sector privat, sector públic, Acadèmia i mitjans de comunicació.  

Unes jornades que serveixen per a inspirar als municipis en la seua estratègia per a desenvolupar missions innovadores que els ajude a crear la marca de cada ciutat.
L’acte s’ha retransmés per streaming pel Canal de Youtube de Las Naves i ha comptat amb l’emissió en directe del programa de ràdio,
 Hoy por Hoy Locos por Valencia, de Radio Valencia Cadena SER.

Missions València 2030 
 
El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement. 
 
Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres» i ha sigut seleccionada com a semifinalista en els iCapital Awards 2022, que reconeixen cada any a una ciutat europea com a Capital Europea de la Innovació. 

 

/

Scroll to Top