TORNAR ENRERE

CIUTAT SOSTENIBLE

ÀREA DE RELEVÀNCIA:

↓ Reducció 50% residus ↓ 50% emissions CO₂ ↑ 50% energies renovables

IMPULSA:

CoCircular

SECTOR:

SECTOR PRIVAT

CoCircular 360º advisor

CoCircular naix amb la missió d’evitar que els residus acaben en l’abocador, sent la construcció el nostre primer sector d’actuació. Per a això, aportem valor a Promotores, Constructores, Estudis d’Arquitectura, Enginyeries i Institucions públiques, mitjançant el nostre servei de Gestió Circular dels Residus.

A través de la nostra plataforma 360º advisor els oferim un servei integral digital per a cadascuna de les seues obres, ajudant-los a realitzar una bona execució en obra, optimitzar costos, demostrar la traçabilitat dels residus, evitar sancions, complir les directrius de la Unió Europea sobre Economia Circular i sobretot contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible: 8,11, 12 i 13 de l’Agenda 2030.

El 360é advisor és una eina automatitzada que visibilitza i dona suport al nostre servei, i està construïda d’una manera oberta que permet la integració amb sistemes de tercers. Et permet analitzar al detall en què ha de millorar la gestió de residus, mesura la traçabilitat de cada residu i ofereix mètriques d’impacte a tota la cadena de valor i als principals departaments de l’empresa: Obra, Qualitat i Medi Ambient, Màrqueting, Finances. Tot això a més d’una forma molt intuïtiva i visual, amb gràfics, informes i en temps real.

A més, ens ha permés captar dades inexistents per al sector fins al moment per qualsevol altra plataforma: Analitzant 1.000 tipus de residus existents, més de 800 agents de gestió de residus, i més de 30 tipus de contenidors; havent capturat més de 7.000 fluxos diferents; i oferint més de 2.400 tarifes. Amb tot aquest “big data” capturat fins al moment, aconseguim generar el Business Intelligence per a la correcta presa de decisions, digitalitzant processos que abans no ho estaven.

Tot aquest esforç el certifiquem mitjançant dos segells propis: el Segell Valora, que indica quin és el % de valorització final real aconseguida. I el Segell Recicla, amb el qual aconseguim mesurar tota la quantitat de residus que s’han convertit en matèria primera reciclable i que han tornat a l’obra en forma de producte o de solució constructiva. Aquestes certificacions han obtingut la confirmació de la certificadora SGS per a avalar-les.

Finalment, ens agradaria destacar que en els nostres mesuraments d’impacte, el més important és que portem més de 700.000 tones de residus valorats, la qual cosa suposa unes 130 piscines olímpiques. I, respecte al sistema tradicional, portem més d’un 90% de dèficit de carboni estalviat i més d’un 45% de CO2 evitat al medi ambient amb les nostres accions.