Tallers
Taller 1
30 JUNIO 2022 (mañana)
Identificació de reptes mitjançant el diagnòstic participatiu
Part teòrica: Taller formatiu per ensenyar als municipis a realitzar un diagnòstic, amb la participació d’actors de les quatre hèlices de l’ecosistema d’innovació, per identificar els seus reptes urbans.
Part pràctica assessorament i acompanyament específic, a cada un dels municipis sobre la detecció dels actors de les quatre hèlices del seu ecosistema d’innovació i sobre l’elaboració d’un diagnòstic participatiu en col·laboració amb mencionats actors.
Taller 2
14 JULIO 2022 (MAÑANA)
Identificació dels models de ciutat i àrees de rellevància del municipi
Part teòrica: Taller formatiu, per a que, d’acord amb els reptes identificats a la primera fase, es guie als municipis en la celebració i documentació de tallers i debats per a definir els seus models ideals de ciutat, i per a detectar les seues àrees de rellevància, que són el punt de partida, on posar el focus per a la recerca i definició de les missions d’innovació, seguint els consells i directrius europees al respecte i involucrant a referències de les quatre hèlices.
Part pràctica: acompanyament en la convocatòria i celebració de les dinàmiques necessàries per a definir els models de ciutat i les àrees de rellevància de cada municipi.
Taller 3
14 JULIO 2022 (TARDE)
Redacció del marc estratègic
Part teòrica: Taller informatiu sobre l’elaboració d’un document marc que represente l’estratègia innovadora del municipi, recollint els resultats de les fases anteriors i descrivint els processos necessaris per a definir les missions.
Part pràctica: assessorament en l’elaboració del marc estratègic d’innovació orientat a missions de cada municipi, que inclourà les fulls de ruta, per a avançar en la definició i la consecució de les missions.
Taller 4
SEPTIEMBRE 2022
Identificació del catàleg de missions
Part teòrica: Taller formatiu sobre el procés cíclic, de debat i treball tècnic per al disseny i la formulació de propostes tècniques a les missions de cada ciutat, sobre les àrees de rellevància detectades i la seua validació estratègica i política. Amb l’objectiu de proporcionar una primera aproximació a les missions. I incloent els corresponents anàlisis de viabilitat, recerca de les aliances i recerca de suport intern i extern.
En aquest procés cíclic deurà culminar amb la formulació d’un catàleg de missions, sobre les que el govern de la ciutat podrà elegir el conjunt de les mateixes sobre les que orientar els esforços en matèria d’investigació e innovació.
Part pràctica: acompanyament, a cada municipi, en cadascun dels passos del procés cíclic per a aconseguir un catàleg de missions.
KIT DE FERRAMENTES
Aquesta actuació pretén generar un conjunt d’eines perquè els municipis puguen desenvolupar la seua estratègia d’innovació social i urbana d’acord amb els seus reptes. Es recopilarà la documentació de cadascuna de les fases executades en l’Actuació 2.3. i es presentarà en format infografia navegable.